3 tips voor mooie hondenfoto’s met je mobiel

12 april 2022

hond gefotografeerd met een mobiel

Het fotograferen van honden kan best moeilijk zijn. Ze zijn meestal helemaal verliefd op hun baasje, dus als je eenmaal leuke geluidjes maakt staat de hond alweer naast je. Ik heb ruime ervaring in het fotograferen van honden, dus ik help je met deze 3 tips hopelijke een eindje op weg!

Tip 1: Probeer zo laag mogelijk bij de grond te fotograferen.

Als kijker voel je je meer betrokken bij een foto op het moment dat je de hond op ooghoogte ziet. Natuurlijk zijn er veel variaties en regeltjes te verzinnen, waardoor het altijd anders en creatiever kan maar in de basis is dit een gouden regel.

Belangrijk om te beseffen is, dat je hierdoor ook veel kleding vies maakt tijdens het fotograferen van je hond. We wonen in Nederland en de kans op wisselvallig weer is groot. Je kan altijd een vuilniszak, matje of kleed meenemen om daar op te liggen/zitten.

Tip 2: Download een app met dierengeluiden

Het grootste probleem waar hondenbaasjes mee struggelen is de korte spanningsboog van de hond. De meeste honden zijn nu eenmaal snel afgeleid. Soms is er wel wat aandacht te trainen met hondentraining, maar in een vreemde omgeving blijft dit lastig. Tegenwoordig hebben we bijna altijd een mobiel in ons zak als we van huis gaan. Dit komt nu handig van pas! Je kan namelijk een app downloaden met dierengeluiden. Geheid dat jouw hond daardoor even een paar seconden langer naar jou kijkt dan normaal. Want waar komt dat rare geluid nou vandaan ;). Ook kan je zo makkelijker de kijkrichting van de hond bepalen. Doordat jij het geluidje links laat afspelen kijkt jouw hond ook naar links.

Tips 3: Een rustige achtergrond geeft een mooi beeld

Als we een foto maken van onze hond, dan willen we natuurlijk dat de hond ook het meeste opvalt. Ik zie dat de meeste hondenfoto’s die gemaakt zijn met de mobiel veel storende objecten bevatten. Bijvoorbeeld een prullenbak of lantaarnpaal. Hier wordt het oog van de kijker onbewust naartoe getrokken wat zonde is.

Probeer ervoor te zorgen dat er geen storende objecten op de foto staan. Dit zijn bijvoorbeeld kleurrijke stoeptegels, struiken met knalgele bloemetjes, de schaduw van een ander voorwerp etc. Achtergronden met weinig details laten de hond beter naar voren komen.

Met de bovenstaande tips ben je al een heel eind om mooiere foto’s te maken van jouw hond met je mobiel. Succes met het toepassen van deze tips!

Deze blogs zijn misschien ook wat voor je

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag? Stel hem hier gerust