Op welk tijdstip kan je het beste een fotoshoot boeken?

12 april 2022

Wanneer is nou het beste moment  om een fotoshoot te boeken als klant? Dit is heel erg afhankelijk van je doel en wat voor soort foto’s je wilt. Het licht is bepalend voor de sfeer die je creert in de foto.

Als je niet aan een bepaalde tijd bent gebonden, vind ik het mooiste om foto’s te maken vlak na zonsopgang of vlak voor zonsondergang.

Deze periode wordt ook wel het gouden uur genoemd. Het gouden uur is meestal tot 1 uur na zonsopgang of tot 1 uur voor zonsondergang. De zonsopgang is kenmerkend door de zachte kleuren in de lucht en de zonsondergang is kenmerkend door de warme kleuren in de lucht. Het is dus erg afhankelijk van smaak, welk gouden uurtje jij het mooiste vind.

Het gouden uur is niet altijd en overal hetzelfde. Dit is ook afhankelijk van de tijd van het jaar en de omgeving waar je bent. Op het moment dat de zon net op is gekomen of ondergaat is er ook minder hard licht aanwezig wat zorgt voor een rustiger beeld en dat jouw hond in dit geval meer opvalt. 

Mijn advies is dus om een fotoshoot te boeken in de vroege ochtend of aan het einde van de dag. Het kan ook overdag, maar dan op een bewolkte dag of in de schaduw.

Foto gemaakt midden op de dag met hard licht en grotere contrasten.

Foto gemaakt tijdens het gouden uur met zacht licht.

Deze blogs zijn misschien ook wat voor je

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag? Stel hem hier gerust