Mijn verhaal

Mijn naam is Iris en ik ben professioneel hondenfotograaf. Ik woon in het groene hart, maar fotografeer door heel Nederland. Als fotograaf maak ik natuurlijke, zachte en sfeervolle portretten van jouw hond. In mijn ogen is iedere hond uniek en wil ik jouw prachtige hond vastleggen voor een mooie blijvende herinnering.

 

Waarom ben ik gaan fotograferen?

Mijn hele leven ben ik al gek op dieren en mijn grootste wens was om een eigen hond te hebben. Ik was door het dolle heen toen we Lotje konden overnemen van een oudere vrouw. Lotje was alleen al oud en we konden tot mijn grote verdriet niet lang van haar genieten.

Doordat mijn hond Lotje overleed, wist ik ineens wat ik miste. Een mooie en blijvende herinnering van Lotje, maar vooral ook van ons samen. Ik had wel wat foto’s met mijn mobiel gemaakt, maar deze waren van slechte kwaliteit. Ik heb de foto’s helaas nooit mooi kunnen laten afdrukken.

Ik baalde er zo van, dat ik een spiegelreflex camera kocht en zelf ging fotograferen. Ik wilde mooie foto’s maken van mijn nieuwe hond Rambo.

Ik ging aan de slag op de automatische stand, maar toch was ik niet altijd tevreden over de foto die ik maakte. Omdat het niet lukte, heb ik toen mijn camera opzij gelegd en er niet meer naar omgekeken.

Mijn camera bleef in de kast, totdat ik wist dat ik mijn droomreis naar Zuid-Afrika ging maken.

Ik pakte mijn “oude” camera er weer bij en ging oefenen, oefenen en oefenen. Doordat je in het dagelijks leven weinig “wilde” dieren tegenkomt, ben ik toen mijn eerste cursus gaan volgen: Fotograferen in de dierentuin. Vanaf dat moment heb ik de camera alleen nog maar zelf ingesteld, dus niet meer op de automatische stand. Daarna heb ik nog vele workshoppen en cursussen gevolgd en ging ik het fotograferen steeds leuker vinden.

Sinds de reis naar Zuid-Afrika heb ik mijn camera niet meer neergelegd en ben ik alleen maar meer gaan fotograferen. 

 

fotograaf loopt met cameratas bij de heide met ondergaande zon

Mijn maatje Rambo

Mijn steun en toeverlaat is mijn lieve hond Rambo. Hij is 13 jaar, maar nog erg energiek. We hebben Rambo overgenomen van mensen die niet meer voor hem konden zorgen. Met 9 maanden kregen we Rambo en sindsdien is hij echt een onderdeel van de familie. Eerst was hij erg bang en kregen we iedere keer een grom en een glimp van zijn tanden te zien. Na Rambo veel zelfvertrouwen te hebben gegeven, vertrouwde Rambo ons en is het een echte lieverd.

Wist je dat…

Ik heel erg van reizen hou? Ik heb Amerika, Zuid-Afrika en Costa Rica al van mijn bucketlist kunnen afstrepen, maar er staan nog veel meer andere landen op mijn bucketlist. Ik wil graag de mooiste natuurgebieden van de wereld bezoeken en het is mijn reisdroom om zoveel mogelijk wilde dieren in hun natuurlijke habitat te kunnen zien.

Ik stiekem heel erg van dierenfilms kan genieten? Vooral free willy is een echte favoriet en het spotten van orka’s staat hoog op mijn bucketlist!

Ik in het dagelijks leven naast fotograaf ook fulltime fysiotherapeut ben? Daarom ben ik ook sneller volgeboekt voor fotoshoots. Het is mijn doel om de fotografie wat meer uit te bouwen, zodat de verdeling 50% fotografie en 50% fysiotherapeut wordt.

Heb je een vraag? Stel hem hier gerust