Mijn verhaal, mijn passie

Mijn naam is Iris en ik ben het gezicht achter IFS Fotografie.

 

Mijn hele leven lang ben ik al gek op dieren. Als klein kind schaterde ik van het lachen bij het zien van een dier. De liefde voor dieren is nooit gestopt.

 

Ik pakte het fotograferen weer op, doordat ik mijn droomreis ging maken

Hoe ben ik begonnen met fotograferen?

In 2011 had ik mijn eerste spiegelreflex camera gekocht. Ik wilde ook mooie foto’s maken! Ik ging aan de slag op de automatische stand, maar toch was ik niet altijd tevreden over de foto die ik maakte. Omdat het niet lukte, heb ik toen mijn camera opzij gelegd en er niet meer naar omgekeken.

 

Reisvirus

Sinds mijn reis naar Amerika in 2017, heb ik het reisvirus te pakken. Ik wil zoveel mogelijk delen van de wereld zien. Daarom heb ik een bucketlist voor reizen gemaakt. Mijn vereisten zijn, zoveel mogelijk natuur en dieren spotten. Het zal je daarom vast niks verbazen dat mijn nummer 1 Zuid-Afrika was.

Oefenen, oefenen, oefenen

Na heel veel research wist ik het zeker. Ik wilde naar Zuid-Afrika. Ik zette bijna al mijn spaargeld opzij om mijn droomreis te kunnen maken.

Ook pakte ik mijn “oude” camera er weer bij en ging oefenen, oefenen en oefenen. Doordat je in het dagelijks leven weinig “wilde” dieren tegenkomt, ben ik toen mijn eerste cursus gaan volgen: Fotograferen in de dierentuin. Vanaf dat moment heb ik de camera alleen nog maar zelf ingesteld, dus niet meer op de automatische stand. Daarna heb ik nog vele workshoppen en cursussen gevolgd en ging ik het fotograferen steeds leuker vinden.

 

Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika heb ik ontzettend genoten van de natuur, de wilde dieren, de brullende leeuw geluiden ‘s nachts die je hoorde vanuit je bed, de afwisselende omgeving en de avonturen die we meemaakten.

Als jij ook zo fan bent van Zuid-Afrika, tell me! Dan kunnen we er heerlijk over kletsen!

Hieronder een kleine impressie van mijn droomreis naar Zuid-Afrika in 2019

Mijn maatje Rambo

Mijn steun en toeverlaat is mijn lieve hond Rambo. Hij is 13 jaar, maar nog erg energiek. We hebben Rambo overgenomen van mensen die niet meer voor hem konden zorgen. Met 9 maanden kregen we Rambo en sindsdien is hij echt een onderdeel van de familie. Eerst was hij erg bang en kregen we iedere keer een grom en een glimp van zijn tanden te zien. Na Rambo veel zelfvertrouwen te hebben gegeven, vertrouwde Rambo ons en is het een echte lieverd.

Wist je dat…

Ik al meer dan 10 jaar paardrij-ervaring heb en het mijn droom is om een eigen paard te hebben?

Ik van reizen hou en nog heel veel mooie landen op mijn bucketlist heb staan?

Ik dierenfilms fantastisch vind? Vooral Free Willy is een echte favoriet en het spotten van Orka’s staat hoog op mijn bucketlist!

IFS Fotografie nieuwsbrief
Via dit formulier kan jij je inschrijven om de nieuwsbrief van IFS Fotografie te ontvangen. Je kan aanvinken over welke onderwerpen jij informatie wilt ontvangen.
Over welk onderwerp wil jij informatie ontvangen?*
Heb je een vraag? Stel hem hier gerust