Wat kan ik verwachten bij een honden fotoshoot?

27 mei 2022

Een tijdje geleden heb ik een super leuke fotoshoot gehad op de heide. Ik dacht ik neem je even mee in het hele proces van een fotoshoot boeken tot het eindresultaat. Ben je benieuwd? Lees dan vooral verder.

Voor de fotoshoot

Voorafgaand aan de fotoshoot hebben we contact via whatsapp, mail, telefoon of zoom. Hier bespreken we de voorkeuren en verwachtingen van de klant. Hierbij help ik ook met het kiezen van een geschikte dag, tijd en locatie, want het tijdstip en de locatie zijn erg van belangrijk voor het resultaat van de foto.

Nadat we de datum hebben gepland ontvang je de offerte die ondertekend dient te worden. Na de ondertekening ontvang je de factuur en het informatie-pdf.

In het informatie-pdf staan tips om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de fotoshoot.

Hierin vertel ik onder andere wat je het beste kan meenemen naar de fotoshoot, welke kleur kleding je het beste aan kan doen en wat je eventueel van tevoren met je hond kan oefenen.

Tijdens de fotoshoot

We ontmoeten elkaar meestal op een parkeerplaats vlakbij de plek waar we naartoe gaan. Ik begroet je hond meestal niet uitgebreid, want dan zijn we al vriendjes. En dan is het bijna gegarandeerd dat de hond al naar mij toe komt op het moment dat ik mijn positie wil innemen om de foto te maken. 

Als ik de locatie al ken vertel ik je terwijl we naar de locatie wandelen over de verschillende mogelijkheden qua achtergronden en foto’s die ik kan maken. Als de locatie voor mij nog onbekend is dan scan ik de locatie meestal van tevoren. Zo kunnen we meteen aan de slag.

Tijdens de fotoshoot help ik je om de hond en jezelf goed te positioneren voor de mooiste foto’s. Als de hond het even zat is gaan we even wandelen en laten we hem lekker snuffelen. Ondertussen kijken we naar een nieuwe locatie of lopen we na een klein rondje terug naar de oude locatie. Tussen het shooten door laat ik ook een preview zien op mijn camera. Zo heb je al een beeld hoe de foto’s er uit komen te zien.

Na de fotoshoot

Na de fotoshoot begint het wachten. Je ontvangt binnen een paar dagen jouw persoonlijke fotogalerij, waar je zelf je favoriete foto’s uit kunt kiezen. Er is ook de mogelijkheid tot het nabestellen van foto’s. Nadat je jouw keuze hebt doorgegeven, ga ik aan de slag met het bewerken van de foto’s. Een tijdje later ontvang je de foto’s van mij. In het all-in fotoshoot pakket zitten ook nog fotoafdrukken inbegrepen. Deze ontvang je bij jouw thuis op de deurmat.

Je kan nu terugkijken op prachtige foto’s en de herinneringen koesteren die daarbij horen!

Ik had een fotoshoot met puppy Kiwi. Een puppy heeft meestal een kortere spanningsboog, dus delen we de fotoshoot op in kleine stukjes met pauzes tussendoor. 

Hierbij een foto van de fotoshoot!

Kiwi

Zo heeft het baasje van Kiwi de shoot ervaren:

“Wij wilde heel graag een shoot met onze pup. Wisten niet zo goed waar en hoe, maar hoopte op wat mooie foto’s waar we misschien een mooi canvas van kunnen laten maken. Iris komt met een mooie locatie, ze heeft geduld, luistert naar wat ons leuk leek, zelf draagt ze ideeën aan, er zijn supermooie foto’s uitgekomen en wij hebben onze canvas foto al op het oog.

Iris kan zorgen voor bepaalde rust (ik kan best wat gespannen raken als het voor mijn gevoel niet helemaal gaat met de pup, maar Iris bleef rustig en gaf juist aan dat onze pup het heel goed deed). Zo kreeg ik ook wat rust.

Ik zou Iris zeker aanbevelen bij de mensen om mij heen die ook een shoot zouden willen met hun dier. Ze denkt mee, maakt mooie foto’s, heeft geduld, bent en blijft rustig ook nadat de pup al tig keer op haar afgerend is en de communicatie met Iris verloopt heel prettig en vlot. Kortom echt wel de moeite waard om een shoot bij Iris te boeken”.

Wil jij een honden fotoshoot boeken? Kijk dan op mijn website: www.ifsfotografie.com

Deze blogs zijn misschien ook wat voor je

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een vraag? Stel hem hier gerust